ON-LINE PORADNA

jarolim.jpgDoc. MUDr. Ladislav Jarolím, CSc., narozen 1949 v Novém Boru, promoval v roce 1973 na Fakultě všeobecného lékařství UK v Praze. Má atestaci z chirurgie 1. stupně a atestaci z urologie 1. a 2. stupně. Vědeckou hodnost kandidáta lékařských věd (CSc.) získal v roce 1985 a hodnost docenta pro obor urologie v roce 1987. Absolvoval stáže v USA . Věnuje se onkourologii a rekonstrukčním urologickým operacím. více informací >>

POLOŽIT OTÁZKU


Vaše jméno a email slouží pouze pro odeslání otázky,
na našich stránkách se nikdy nezobrazuje.
 
  * povinné  



Nejnovější zodpovězené otázky

Stránka: První strana Předchozí strana 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Následující strana Poslední strana
13.04.2015 posouzení celkových hodnot PSA

Nedavno jsem Vás ptal jak je to s ref.mezemi PSA. Odpověděl Jste,že každá laboratoř má jiné metody na ref.meze. K dalšímu posouzení je nutné znát věk a všechny hodnoty PSA. Tyto údaje přiládám. Věk 78 let. Dosavadní hodnoty PSA: Rok říjen...


10.04.2015 referenční meze hodnot PSA

Chodím pravidelně 2x do roka již od roku 2007 na kontroly PSA. Klinické laboratoře KLINLAB Praha(myslím že UVN Praha),CITYLAB Praha 6 Jankovcova uvádějí hodnotu 0-6,5. Pohybuji se v rozmezí od 2,6 do 6,79. Při další kontrole laboratoř...


14.03.2015 prostata

Dobrý den Pane docente, prosím o radu pro svého tatínka (59 let). V březnu 2013 místní odsranění malého karcinomu z prostaty, bez metastáz, následné ozařování. Během dvou let třikrát zbroušení narůstající prostaty. V dubnu 2014 odsranění...


27.02.2015 prostata - PSA

Dobrý den, po ozáření v r. 2008 kleslo mi PSA na 0,20 v r. 2011. Od té doby začala hodnota PSA nepřetržitě narůstat, v 05/13 - 0,37, 02/14 -0,85, 07/14-1,03, 02/15-1,5. Můj urolog - Praha mi předepsal lék Lambica 150 mg. Rád bych věděl za...


18.02.2015 bolesti močové trubice

Dobrý den pane doktore, je mi 26 let, od svých 18ti let jsem občas trpěla na záněty močového trubice (většinou po pohlavním styku), nejvíce pak cca před 3mi lety, kdy jsem měla zánět 11x do roka. Z tohoto mě dostal Wobenzym, ale ATB si...


18.11.2014 Urologický problém

Dobrý den, využívám Vaši poradny a ráda bych Vám položila dotaz. Do svých 22narozenin, jsem prodělala asi 5 zánětů, vždy jeden za rok. Přepila jsem to, nasadila brusinkový sirup, rowatinex a všechno bylo v pořádku. V červenci 2014 jsem měla...


02.09.2014 ozáření protony

Prosím ještě o Váš názor na ozáření protony, které z hleska fyzikálního principu umožňují jejich cílení přesně do určeného místa. Tím se i v principu zřejmě omezí všechny nežádoucí účinky. Pro mne je důležitá zejména inkontinence. Prosím...


12.08.2014 Růst PSA po radikální prostatektomii

Dobrý den, prosím o radu. V únoru 2010 jsem absolvoval radikální prostatektomii s patologickým závěrem "Středně diferencovaný adenokarcinom prostaty zaujímající méně než 5% tkáně prostaty, nádor nedosahuje resekčního okraje."...


11.08.2014 prostata - hodnota PSA

Dobrý den, pane docente. Prosila bych o Váš názor na posouzení nutnosti provést biopsii prostaty. Jedná se o muže ve věku 72 let. Dlouhodobé sledování hodnot: total PSA - fPSA/tPSA. rok 8/2010 PSA 4.69 - 39%, 3/2011 PSA 4,53 - 43%, 10/2011...


02.07.2014 plastika - porod

Dobrý den, mám takový dotaz, moje sestra někdy v 6 letech prodělala plastiku VUR nazváno lékařem kvůli rexluxu moč. měchýře, teď si nejsem jista, zda zúžovali či rozšiřovali moč. cesty a nyní má pár týdnu do porodu a její gynekolog začal...


Stránka: První strana Předchozí strana 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Následující strana Poslední strana